2023-02-15 13:24Pressmeddelande

BDX vinner avtal ”Gruvnära tjänster” i Aitik

Grävmaskin som lastar en gruvtruck i Boliden Aitik.

BDX Företagen AB har erhållit ett flerårigt avtal avseende ”gruvnära tjänster” i Boliden Aitik. I uppdraget ingår att tillhandahålla 20-tal maskiner och innebär ett större antal nyanställningar.

- Det här uppdraget passar väl in i vår strategi att förstärka vår närvaro i Malmfälten. I Aitik visar alla ett stort engagemang avseende hälsa, säkerhet och arbetsmiljö och vi vet med erfarenhet att det även ger positiva effekter på produktivitet och lönsamhet, säger Catrin Ingvarsson, vd BDX Företagen AB.

Gruvnära tjänster innebär i stort sett att BDX tillhandahåller maskiner som ska utföra alla, för uppdraget normalt förekommande, arbetsuppgifter i gruvan såsom skrotning, skutknackning, transport av vägmaterial, dammbekämpning, skyddsvallar och rensarbeten mm.
- BDX har under många år varit verksamma i Aitik i olika projekt och entreprenader och vi känner oss mycket trygga i att jobba tillsammans med Boliden där säkerheten alltid sätts först, säger Stefan Sundqvist, divisionschef BDX Nord.

Boliden har ett aktivt klimat- och miljöarbete och det pågår ett antal spännande utvecklingsprojekt inom området.

- Boliden Aitik har alltid varit i framkant med ny teknik och innovativa lösningar och därför känns det extra roligt för oss att på nära håll få vara med på resan in i framtiden, säger Stefan Sundqvist.

Uppdraget för Boliden Aitik innebär cirka 40 - 50 nyanställningar och kommer att pågå i flera år. Uppdraget startar 2024-05-01 och medleverantör för uppdraget är Rutqvist schakt.

 

Om Boliden AB

Boliden är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller – från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till Industrin.

Produktionskapaciteten är hög och bygger på erfarenhet, innovation och avancerad teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag. Idag arbetar cirka 6 000 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland. Boliden Aitik är belägen strax söder om Gällivare i Lappland och är Sveriges största koppardagbrott. Här bryts dygnet runt malmfyndigheter av kopparkis innehållandes koppar, guld och silver.


Om BDX Företagen AB

BDX Företagen skapar innovativa helhetslösningar som löser kundens behov – allt från logistik till entreprenad- och industritjänster. BDX Företagen jobbar över hela landet med norra Sverige som hemmamarknad. Koncernen har ca 700 anställda, med 300 kontrakterade medleverantörer som i sin tur har 1 900 anställda med totalt 1 600 fordon.


Kontaktpersoner

Fredrik Palmquist
Kommunikationschef
Fredrik Palmquist