2018-06-01 08:52Pressmeddelande

Företag säljer verksamhet – värd 40 miljoner

Företag säljer verksamhet – värd 40 miljonerFoto: Patrik Öhman

Svensk Markservice förvärvar från och med den 1 juni BDX:s verksamhet inom grönyteskötsel i Umeå och Skellefteå.

– Den här affären stärker vår närvaro och vårt kunderbjudande ytterligare i regionen, säger Johan Möller, vd för Svensk Markservice.

Han forstötter:

– Vi tar i och med det här ett kliv in på marknaden för utemiljö i Skellefteå samtidigt som vår befintliga verksamhet i Umeå växer sig starkare.

– Affären passar bra med vår långsiktiga strategi avseende BDX:s verksamhet i Västerbotten, där vi successivt valt att koncentrera verksamheten kring Entreprenad, Logistik och Anläggning, säger Fredrik Persson, vd för BDX. Vår bedömning är att Svensk Markservice är ett långsiktigt stabilt företag som kan skapa en bra verksamhet och vara en bra arbetsgivare, något som har varit viktigt i den här affären.

Enligt Fredrik Persson påverkas inte BDX:s verksamhet inom grönyteskötsel i Norrbotten av affären.

All personal från BDX:s verksamhet inom grönyteskötsel erbjuds anställning hos Svensk Markservice per den 1 juni då Svensk Markservice också övertar driften av befintliga kunduppdrag. I dag omsätter kunduppdragen cirka 40 miljoner kronor.



Om BDX Företagen AB

BDX Företagen skapar innovativa helhetslösningar som löser kundens behov – allt från logistik till entreprenad- och industritjänster. Logistikdivisionen är uppdelad på tanklogistik, expresslogistik, special projects och skogslogistik. BDX Företagen jobbar över hela landet med norra Sverige som hemmamarknad. Koncernen har ca 500 anställda, med 300 kontrakterade medleverantörer som i sin tur har 1 700 anställda med totalt 1 500 fordon.


Kontaktpersoner

Fredrik Palmquist
Kommunikationschef
Fredrik Palmquist